Mooie initiatieven

Een paar weekende terug kon ik aanwezig zijn bij de uitreiking van certificaten voor het behalen van Slips of banden.

De Kyokushinkai School Ben en Bouk ken ik via het jongerenwerk. Deze school geeft in een wijk in Leiden aan een grote groep kinderen les en gebruikt onze ruimte op zondag ochtend als we deze niet gebruiken, voor extra les of training. Een vorm van samenwerken die beide partijen wat oplevert.

Op de dag zelf zie ik een grote groep met kinderen die goed luistert, discipline heeft en met spanning zit te wachten. Zo veel anders dan hoe ze zich op school in de klas gedragen. Het team van gedreven docenten staat klaar om de uitreiking te begeleiden en de ceremonie start. 1 voor 1 komen de kinderen naar voren voor de certificaten en de behaalde band of slip. Met trots komen ze hem halen en krijgen allen een sterke handdruk van de docenten en van mij. Ik raak geïnspireerd door de passie die de docenten hebben. En de manier hoe ze naar de kinderen kijken. Allemaal laten ze zien dat de geven om de kinderen, de sport en het welzijn. Sommige van deze kinderen hebben de lessen echt nodig om weerbeer te worden andere doen het als sport er bij, sommige omdat pappa of mama het belangrijk vind.

Ik hoop dat de passie die deze docenten laten zien, zijn weerslag heeft de de jeugd, dat ze met vertrouwen de wereld in durven stappen, zeker zijn van hun eigen kunnen en vertrouwen hebben in de wereld om zich heen.

Het was een eer om hier bij te mogen zijn.

 

 

 

 

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *